صفحه اصلی || بیزینس

حرف اول را می‌زند…


عضو کمیسیون عمران مجلس در گفتگو با تجارت جهانی:

خانه 25 متری با سیاست دولت در تعارض است/انتقال پایتخت، طرح خوبی است

بیزینس اینفو

بیزینس/ بنیتا براتی: با شروع دولت چهاردهم، امیدها برای افزایش ساخت و ساز مسکن و رونق گرفتن این بخش از پهنه اقتصاد، بیشتر شده است. اخیرا نیز صحبت‌های متناقضی از ساخت مسکن 25 متری شده که مخالفت‌ها و موافقت‌های متعددی را به دنبال داشته است. تجارت جهانی در گفتگو با عباس صوفی، عضو کمیسیون عمران مجلس ، ابعاد مختلف این طرح را مورد بررسی قرار داده است.

 

آیا با ساخت خانه‌های ۲۵ متری مشکلات مسکن کشور حل خواهد شد؟

این طرح با سیاست‌های دولت تناقض دارد،‌‌ در این فضای کوچک زندگی خانواده‌ها با مشکل روبرو می‌شود این یک نظر کارشناسی می‌باشد این طرح‌ها با فرهنگ ایرانی مغایرت دارد و رویکرد خوبی نیست.

به نظر شما دولت باید چه رویکردهایی برای رفع معضلات مسکن داشته باشد؟

ما باید در حوزه توسعه مسکن زمین‌های در کنار شهرها با استانداردها و رعایت ضوابط شهرسازی در جهت جهش تولید با حداقل استاندارد ۲۰۰ متر تفکیک کنند و با تسهیلات در اختیار مردم قرار دهند تا خودشان آن را بسازند سیاست‌ خانه‌های انبوه توسط کارگزاری به علت نبود منابع با شکست مواجه شده است. از یک طرف باید تعاونی‌ها فعال شوند و زیر ساخت‌های برای ساخت و ساز در اختیار مردم قرار گیرد و این شرايط باید بدون دست اندازی به فضای سبز شهرها صورت گیرد واحد‌های صنعتی را باید در بحث ساخت وساز برای سرمایه‌گذاری تشویق کنیم. طرح ساختمان‌های ۲۵ متری نمی‌تواند مشکلات مسکن مردم را حل کند، هیچ ثمری ندارد و فقط منابع ملی هدر داده می‌شود ما در کمیسیون عمران به دنبال تسهیل ضوابط قانون نظام مهندسی هستیم و به دنبال کاهش هزینه‌ها هستیم. دولت باید براساس نیاز شهرها و استانداردها و افق های که دارند و ثبت‌نام‌های که انجام شده است. راهکار‌های اثر گذار را به اجرا در بیاورد این رویکردها درحوزه فردی می‌باشد اما در حوزه جمعی باید تعاونی‌ها را تقویت کنند ادارات و نهادها و سازمان‌های مختلف را سازمان‌‌دهی کنند تا بتوانند تعاونی تشکیل دهند اما این‌که منابع کشور را هدر دهیم خارج از منطق می باشد این سیاست‌‌ها حتی در جوامع غربی هم اجرا نشده‌ است.

دلایل اصلی مشکلات مسکن کشور چیست؟

در دولت‌های قبل به این حوزه توجه نشده است و باعث ايجاد ناترازی در حوزه مسکن شده است به گفته خود وزارت مسکن حدود ۷ میلیون ناترازی در کشور وجود دارد. ۲میلیون واحد در روستا و شهرها فعال اند ۵ میلیون واحد ناترازی داریم و هر سال هم طبق برآوردها ۸هزار نیاز به ساختمان داریم متاسفانه در حوزه نوسازی و ساخت‌های ناکارآمد درون شهری هم کار خاصی صورت نگرفته است این ظرفیت‌های هستند که می‌توانند کمک کنند در بحث توسعه‌ای ساختمان برای کسانی که ساختمان ندارند و خطراتی که این ساختمان‌ها در هنگام زلزله خواهند داشت جلوگیری شود. تسهیلاتی که بانک‌ها باید در اختیار مردم قرار دهند با مشکل کمبود منابع برای انجام تعهدات روبرو شده‌اند وزیر اقتصاد و شهرسازی باید با مجلس و کمیسیون عمران کمک کنند که مشکلات مسکن مردم حل شود.

آیا طرح جابه جایی پایتخت می‌تواند مشکلات مسکن را در تهران حل کند؟

قسمتی از موضوع جابه‌جایی پایتخت ، برای حل مشکلات مسکن است. در خیلی از کشورها این رویکرد اجرا شده است و پایتخت سیاسی و اقتصادی خود را جدا کردند و سیاست موفقی بوده است اما نتیجه به چگونگی اجرای آن بستگی دارد. قطعا اگر این طرح اجرا شود بسیاری از مشکلات مسکن حل خواهد شد اما باید نتیجه آن را دید که سیاست‌گذاری و آنچه انجام خواهد شد چگونه صورت می‌گیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *